Deratizace je soubor opatření vedoucích k potlačení nebo úplnému omezení působení hlodavců ohrožujících lidské zdraví a působících ekonomické ztráty.
Provádíme ochrannou, ohniskovou a celoplošnou deratizaci uvnitř i vně objektů včetně potravinářských provozů. Deratizace je prováděna prostřednictvím monitorovacích staniček s nástrahou na hlodavce, které jsou v objektu rozmístěny po předchozím monitoringu na určená místa. V případě potravinářských provozů je průběh deratizace pravidelně sledován a je součástí dokumentace k systémů HACCP (analýza nebezpečí a systém kritických kontrolních bodů).
Venkovní deratizace se provádí pokládáním nástrah do nor tak, aby nedošlo k pozření nástrahy necílovým zvířetem (pes, kočka). Nory se kontrolují a pravidelně doplňují dokud nástrahy mizí. Kolem objektů mohou být také nainstalovány monitorovací staničky.
V případě akutního ohrožení provádíme odchyt hlodavců do živolovných pastí (sklopců).
Současně provádíme čištění a dezinfekce prostor od trusu hlodavců, odstraňování a likvidace uhynulých jedinců.